Gulvpleie

Om du vil unngå at gulvet må skiftes ut før levetiden er over vil det være viktig å vedlikeholde gulvene med riktig gulvpleie. 

Boning legger et beskyttende overlag 

Topplaget på et gulv fungerer som en beskyttende hinne, samtidig som det gjør det lettere å rengjøre gulvet. For å bevare et pent gulv er det viktig med et beskyttende topplag. Uten dette risikerer du at selve gulvet tar skade, noe som vil være vanskeligere å reparere. 

Med ulike gulv finnes det også ulike behandlinger. Her i Norpol Renhold kan vi utføre boning av omtrent alle harde flater. Dette innebærer: 

  • Linoleum
  • Vinyl
  • Betongfliser
  • Steinfliser 

Ved boning er det viktig at arbeidet blir utført på korrekt måte. Når gulv skal bones gjennomfører vi en oppskuring av underlaget og gir underlaget en skikkelig dyprens før boning blir lagt. Her sørger vi for å fjerne alle rester av tidligere topplag. Deretter blir gulvet nøytralisert slik at det er klart for boning. PH verdien til gulvet blir da målt med egnet måleutstyr for å sikre at rester av gammel polish og andre kjemikalier er fjernet. Når dette er gjort kan vi legge et nytt lag med boning. Hvor mange lag som skal legges baseres på rommets bruk, deres ønsker og type underlag.